Hitta rätt hantverkare för dig

I de fall där du måste ta hjälp av en certifierad och kompetent hantverkare ska du se till att få ett bra pris, men det betyder inte att du ska nöja dig med vad som helst. För att få ett så bra resultat som möjligt är det viktigt att du gör din research och tar reda på vilka hantverkare som finns i din närhet och vilka tjänster de erbjuder. Därefter ska du begära in offerter från ett antal olika firmor för att se vilket erbjudande som passar dig och din situation bäst.

Kolla upp hantverkarens skicklighetPlanera med hantverkare
Det bästa tipset du kan få som konsument är att du gör noggranna efterforskningar. Det handlar inte bara om priser och tjänster utan främst om kvalitet. Vad tycker tidigare kunder om hantverkaren och om hantverket? Har firman gott rykte? Finns det missnöjda kunder som ger uttryck för sina åsikter på nätet ska du överväga ett annat alternativ. Det är också smart att kolla upp att hantverkaren som ska utföra arbeten hemma hos dig har rätt certifiering, kompetens och försäkring.

Hemmafixarens hantverksskicklighet
Det finns otaliga böcker och tv-program om skickliga hemmafixare som beroende på erfarenhet och utbildning faktiskt kan utföra en hel del hantverksarbeten på egen hand. Du ska dock vara självkritisk och realistisk innan du ger dig på något som du aldrig tidigare har gjort. Det kan bli en dyrköpt läxa att behöva anlita en hantverkare för att reda upp dina misstag.